onsdag 29 juni 2011

Nej tack till kolossalbygge i Torsvik/Lidingö centrum!

Den skisserade kolossalutbyggnaden av Torsviks- och Centrumområdet är inget som Lidingöpartiet kan stödja! Vi är tvärtom mycket förvånade över hur ett sådant förslag överhuvudtaget kan tas fram med skattebetalarnas pengar.
Redan inledningen till Lidingö stads dokument "Underlag till idéskiss för möjlig utveckling av Centrum - Torsvik" innehåller anmärkningsvärda formuleringar som vi knappast kan tänka oss att en majoritet av Lidingöborna står bakom. Bland annat kan man läsa "Under arbetet med rapporten har hänsyn tagits till synpunkter från kommuninvånarna om att Lidingö behöver utvecklas i takt med omvärlden för att inte bli en stagnerande sovstad". Detta uttalande kan möjligen komma från den moderata kommunledningen på ön, men knappast från Lidingöbor i allmänhet.
Den 22 augusti ska vi politiker informeras om det pågående arbetet med den nya Översiktsplanen. Men redan nu kan jag säga att Lidingöpartiet aldrig kommer att acceptera att Torsviks- och Centrumområdet byggs ut med 3 000 nya lägenheter, tre gånger så många som i nya Dalénum, för att tävla med de nya stadsdelarna på Stockholmssidan. Låt Lidingö behålla sin särart som småskalig trädgårdsstad. Den som inte trivs med trädgårdsstaden utan vill leva storstadsliv kan med lätthet flytta över bron till Stockholm!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar