måndag 20 september 2010

Tydligt valresultat på Lidingö - Nej till vägtunnel!

Moderaternas och Folkpartiets stora väljartapp på Lidingö, minus 4 mandat i söndagens val, är ett tydligt besked från Lidingöborna att man inte vill att det ska byggas någon vägtunnel på södra Lidingö. Är M och FP kloka tar man detta till sig och lägger ned tunnelprojektet omgående!

Visserligen ser det just nu ut som att M och FP kan bilda majoritet för en vägtunnel tillsammans med Kristdemokraterna, men i så fall går M och FP med stor sannolikhet emot en mängd av sina egna väljare som denna gång, på grund av tunnelfrågan, känt sig tvingade att välja bort M och FP till förmån för Lidingöpartiet och Centerpartiet.

Ett klartecken till ett tunnelbygge, mot den starka folkliga reaktion som visat sig i årets val, kommer att straffa sig långsiktigt.

3 kommentarer:

  1. Kan Paul sitta kvar med hedern i behåll efter ett tapp på över 7%

    SvaraRadera
  2. Det är ju solklart att både Centern och Lidingöpartiet tagit röster från M,FP och KD som en reaktion på tunneln. Jag håller med, att ändå tvinga igenom tunnelbygget vore skandal. Varför inte ha en folkomröstning isåfall. Jag tror det skulle vara tydligt vad Lidingöborna vill. Det vore sann demokrati.

    SvaraRadera
  3. Oaktat att tunnelfrågan var den största orsaken
    till M och Fp valförluster,finns även känslan att förklaringen dessutom ligger på ett djupare plan. Jag har uppfattningen M med Paul Lindquist i spetsen har i många frågor agerat kusligt likt en viss godsägare i Sörmland. Paul Lindquist bör ta till sig att det är de Nya Moderaterna som har väljarnas förtroende och inte betongmoderater av gammalt förlegat högermärke.
    Med bästa hälsningar !
    Klas Boman ( Nymoderat och antikhandlare på ön)

    SvaraRadera